Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
Gotowanie jajek
-
3 jajka schłodzone
-
woda (do oznaczenia 1 l)
Gniazda wielkanocne
-
masło do natłuszczenia
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 żółtko
-
60 g wody
-
¼ łyżeczki soli
Pasta jajeczna
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g cebuli szalotki
-
15 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
5 g musztardy
-
5 g majonezu
-
5 g octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
351.9 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
677.7 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
17.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1h
Świąteczne tartaletki
1h
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2h 15min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1h 45min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1h
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10min
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1h 30min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45min