Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
Gotowanie jajek
-
3 jajka schłodzone
-
woda (do oznaczenia 1 l)
Gniazda wielkanocne
-
masło do natłuszczenia
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 żółtko
-
60 g wody
-
¼ łyżeczki soli
Pasta jajeczna
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g cebuli szalotki
-
15 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
5 g musztardy
-
5 g majonezu
-
5 g octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
351.9 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
677.7 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
17.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Kosmiczny tort
3 godz.
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min