Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie burgery
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
5 porcji
Składniki
-
20 g siemienia lnianego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
220 g pieczarek przekrojonych na pół
-
160 g ryżu parboiled ugotowanego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
85 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy
-
30 g panierki panko30 g bułki tartej
-
10 g octu balsamicznego
-
15 g sosu sojowego
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
woda do zwilżenia dłoni
-
5 bułek do burgerów wegańskich
-
majonez, wegański do posmarowania
-
musztarda wegańska, do posmarowania
-
5 liści sałaty
-
5 - 10 plastrów pomidora
-
ketchup wegański, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
849.6 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
2107.8 kJ /
503.8 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1h
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1h 10min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
45min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min
Wegański pad thai z tofu
45min