Pizza Diavola

4.6 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

Ciasto
  • 70 g wody
  • ½ łyżeczki cukru
    ½ łyżeczki słodu jęczmiennego
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 130 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    130 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00
  • 5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • ½ łyżeczki soli
Dodatki
  • 85 g sera mozzarella odsączonego na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
  • 50 g salami pepperoni w plastrach
    50 g salami, w plastrach
  • 5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 90 g pomidorków koktajlowych
    90 g pomidorów, mięsistych, dojrzałych, przekrojonych na pół
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • mąka pszenna chlebowa do oprószenia
    włoska mąka pszenna do pizzy, typu 00, do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1586.2 mg
Białko 24.4 g
Kalorie 2300.7 kJ / 549.9 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 51.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...