Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
7 sztuk
Składniki
-
50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
40 g orzechów macadamia, prażonych, solonych40 g orzechów macadamia, surowych, całych
-
65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
20 - 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 - 50 g cukru
-
½ jajka roztrzepanego
-
100 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
82 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
1056.6 kJ /
252.5 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
6 godz. 15 min
Klasyczne brownie
50 min
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 godz. 10 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 godz.
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Ciasteczka z białą czekoladą
25 min