Urządzenia i Akcesoria
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
220 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
480 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1150 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
550 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki (małe pozostawić w całości)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
968 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
1451.5 kJ /
346.9 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Kalafior tikka masala
30 min