Urządzenia i Akcesoria
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
240 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1040 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 2 szczypty
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
280 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki (małe pozostawić w całości)
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty chili, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2599.4 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1545.8 kJ /
369.5 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min