
Urządzenia i Akcesoria
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
240 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1040 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 2 szczypty
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
280 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki (małe pozostawić w całości)
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty chili, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
369.5 kcal /
1545.8 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2599.4 mg