Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dynią i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
360 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki360 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
280 g ryżu do risotto np. arborio
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
140 g liści szpinaku baby, świeżych
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.6 mg
Białko
14 g
Kalorie
1979.9 kJ /
473.2 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
70.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Risotto z dynią i serem
50 min