Urządzenia i Akcesoria
Omlet z kurkami (low carb)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
200 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki200 g kurek, świeżych oczyszczonych, przekrojonych na pół
-
80 g cebuli pokrojonej w piórka
-
6 jajek
-
4 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki masła klarowanego
-
rukola do podania
-
6 plastrów łososia wędzonego na zimno (ok. 120 g łącznie)
-
1 czerwona papryka pokrojona w paski (ok. 160 g łącznie)
-
4 ogórki małosolne pokrojone w plastry (ok. 300 g łącznie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 2 porcję
Sód
2245.4 mg
Białko
65.2 g
Kalorie
3637 kJ /
869.2 kcal
Tłuszcz
42.8 g
Błonnik
13.6 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min