Urządzenia i Akcesoria
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
200 g dyni obranej, pokrojonej na kawałki
-
400 g mleka
-
1 - 1 ½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki cukru wanilinowego¼ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
30 - 40 g klusek jajecznych, typu "spätzle", suchych30 - 40 g makaronu, suchego, typu zacierki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
140.1 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
891.6 kJ /
213.1 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
29.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiące jajka onsen z kapustą
2 godz.
Kleik ryżowy
2 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 min
Chłodnik wiśniowy
1 godz. 20 min
Kotlety z wątróbki
35 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Budyń malinowy
10 min
Szybkie zacierki
20 min
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1 godz. 45 min
Kisiel jabłkowy
10 min
Kokosowy pudding ryżowy z bananem
50 min