Mac'n'cheese

Mac'n'cheese

4.0 22 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 380 - 400 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
  • woda do gotowania makaronu
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 1 ½ kromki chleba białego (ok. 40 g), pokrojonej w ćwiartki
  • 380 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 45 g masła
  • 60 g mąki pszennej
  • 500 g mleka
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1228.8 mg
Białko 37.4 g
Kalorie 3709 kJ / 886.5 kcal
Tłuszcz 34.2 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Węglowodany 106.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...