Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
380 - 400 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
-
woda do gotowania makaronu
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
1 ½ kromki chleba białego (ok. 40 g), pokrojonej w ćwiartki
-
380 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
45 g masła
-
60 g mąki pszennej
-
500 g mleka
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1228.8 mg
Białko
37.4 g
Kalorie
3709 kJ /
886.5 kcal
Tłuszcz
34.2 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Węglowodany
106.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Fettucine Alfredo
25 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min