Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z makiem i bakaliami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
380 - 400 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
40 g migdałów, ze skórką
-
90 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
-
380 g maku suchego
-
380 g mleka
-
60 - 80 g miodu płynnego
-
woda do gotowania
-
60 g rodzynek
-
1 ½ łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
-
¾ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego¾ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.5 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
3241.9 kJ /
774.8 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
95.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 Min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 Std.
Czekoladowe lodowe półkule
5 Std.
Faworki klasyczne
1 Std.
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 Min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 Std. 30 Min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 Std. 45 Min
Faworki bezglutenowe
1 Std. 15 Min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 Std. 15 Min
Babeczki ziemniaczane
1 Std. 10 Min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 Std. 30 Min
Szybkie zacierki
20 Min