Łazanki z makiem i bakaliami

Łazanki z makiem i bakaliami

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
  • 15 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 15 g migdałów, ze skórką
  • 30 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
  • 130 g maku suchego
  • 130 g mleka
  • 20 - 30 g miodu płynnego
  • woda do gotowania
  • 20 g rodzynek
  • ½ łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
  • ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
    ¼ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego
  • pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 54.5 mg
Białko 24.7 g
Kalorie 3241.9 kJ / 774.8 kcal
Tłuszcz 36.4 g
Błonnik 17.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 95.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...