
Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z makiem i bakaliami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
130 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
-
15 g orzechów włoskich, łuskanych
-
15 g migdałów, ze skórką
-
30 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
-
130 g maku suchego
-
130 g mleka
-
20 - 30 g miodu płynnego
-
woda do gotowania
-
20 g rodzynek
-
½ łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
774.8 kcal /
3241.9 kJ
Białko
24.7 g
Tłuszcz
36.4 g
Węglowodany
95.2 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
54.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska