Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
200 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
120 g kaszy jaglanej
-
180 - 220 g cukru
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 jajka
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczkę proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
260 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
213.7 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1555.6 kJ /
371.8 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
32.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min