Urządzenia i Akcesoria
Czerwony ryż Tex-Mex
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
⅔ łyżeczki mieszanki przypraw do tacos i fajitas (opcjonalnie)
-
15 g oliwy z oliwek
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracjikolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
-
limonka pokrojona w ósemki, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
425 mg
Białko
4 g
Kalorie
881.1 kJ /
210.6 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos arrabbiata
40 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Kisir
1 godz. 25 min
Salsa pico de gallo
5 min
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Kalafior tikka masala
30 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Chili con carne
1 godz.
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min