Urządzenia i Akcesoria
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
50 g oleju kokosowego
-
65 g masła orzechowego
-
¼ łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do posypania
-
140 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
140 g mleczka kokosowego
-
50 g syropu klonowego50 g syropu z agawy
-
5 g wody
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5.6 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
966.9 kJ /
231.1 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Koktajl o smaku ciasta marchewkowego
10 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Wegański sos „serowy”
20 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Batoniki na dobre wyniki
3 godz. 30 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min