Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
1 łyżka orzechów włoskich, łuskanych posiekanych
-
100 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
5 g miodu
-
20 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
30 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1220.4 kJ /
291.7 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Fettucine z grzybami
40 min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Paloma (moktajl)
5 min
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min
Matcha bubble tea z mango
55 min
Jagodowy koktajl wspierający zdrowie
5 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min