Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
-
50 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
75 g migdałów, ze skórką
-
75 g mąki pszennej
-
50 g cukru
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
400 g jabłek (ok. 3 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wegańskie lody waniliowe
-
1 laska wanilii
-
30 g cukru
-
130 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
100 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
136.8 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
2258.5 kJ /
539.8 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
60.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne tiramisu
5 godz. 25 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2 godz. 35 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy
1 godz. 15 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Jabłka pod kruszonką
55 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min