Urządzenia i Akcesoria
Czeskie ciasto serowe z kratką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
24 kawałki
Składniki
Kruche ciasto
-
520 g mąki pszennej
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
50 g mleka
-
120 g cukru pudru
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie twarogowe i wykończenie
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
75 g cukru pudru
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
750 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
mąka pszenna do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
153.8 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
1064.8 kJ /
254.5 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC 2024
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik Izaura
2 godz.
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min