Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini

Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 480 g di pasta secca corta (es. mezze maniche)
  • 15 foglie di menta fresca lavate e asciugate
  • 3 rametti di timo limonato le foglioline lavate e asciugate
  • 1 ½ limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 15 g di rucola
  • 15 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 2 pizzichi di origano secco
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 15 g di mandorle pelate
  • 120 g di tonno sott'olio, sgocciolato
  • 230 g di pomodorini ciliegia in quarti
    230 g di pomodori datterino, in quarti
  • 120 g di Parmigiano Reggiano in scaglie
  • 40 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 447.5 kcal / 1872.8 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 385.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...