Oponki serowe

Oponki serowe

4.7 80 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
24 sztuki

Składniki

  • 380 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 ½ jajka (patrz wskazówka)
  • 60 g cukru
  • 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 420 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 ½ łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
    2 łyżki wódki
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 192 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 598.7 kJ / 143.1 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...