Urządzenia i Akcesoria
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
24 sztuki
Składniki
-
380 g wody
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty soli
-
300 g mąki pszennej
-
6 jajek
-
olej rzepakowy do posmarowania papieru i głębokiego smażenia
-
230 g cukru
-
60 g białego rumu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.9 g
Kalorie
904.4 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Chruścik lany
30 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Pączki
1 godz. 20 min
Karpatka
5 godz.