
Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
150 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
-
130 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
½ kulki sera mozzarella di Bufala (ok. 125 g), odsączonej (patrz wariant)
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230.8 kcal /
965.7 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
455.6 mg