Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)

Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje

Składniki

  • 150 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
  • 130 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
  • ½ kulki sera mozzarella di Bufala (ok. 125 g), odsączonej (patrz wariant)
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • bazylia, świeża tylko liście
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230.8 kcal / 965.7 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 455.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...