
Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki z kremem czekoladowym z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
9 sztuk
Składniki
Ciasto na tartaletki
-
120 g płatków owsianych, górskich
-
120 g wiórków kokosowych
-
1 ½ jajka (patrz wskazówka)
-
90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
45 g syropu klonowego
Krem czekoladowy z awokado
-
30 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao
-
180 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
180 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g syropu klonowego
-
sok z limonki z ¾ szt.
-
1 ½ kiwi pokrojone w plastry, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
367.4 kcal /
1537.3 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
32.4 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Sód
72.9 mg