Croissants

Croissants

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
22 pieces

Składniki

  • water
    150 g
  • full cream milk
    150 g
  • dried instant yeast or 12 g fresh yeast, crumbled
    1 ¼ tsp
  • plain flour plus extra to dust
    600 g
  • milk powder
    12 g
  • caster sugar
    60 g
  • unsalted butter (1 whole 300 g block, cold and 60 g cut into cubes), plus extra to grease
    360 g
  • sea salt
    1 ¼ tsp
  • egg beaten
    1

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 115.7 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 984 kJ / 235.2 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...