Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Vanilla Ganache (the day before)
  • gelatin sheets (approx. 2 g each)
    2
  • ice cold water to soak
  • white chocolate cut into pieces
    3 oz
  • organic heavy whipping cream
    14 oz
  • vanilla bean pod seeds only
    1
    2 tsp vanilla bean paste
Caramel
  • sugar
    3 ½ oz
  • unsalted butter in pieces
    1 ½ oz
  • organic heavy whipping cream room temperature
    1 oz
Pecan Praline
  • pecans divided
    11 oz
  • water
    1 oz
  • sugar
    4 oz
  • salt
    1 pinch
  • hazelnut oil
    2 tbsp
  • puff pastry
    1 sheet
  • confectioners sugar
    ½ oz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 179.1 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 4882.9 kJ / 1167 kcal
Tłuszcz 95.2 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 31.1 g
Węglowodany 76.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...