Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g water
- 1 tsp dried instant yeast
- oil, to grease
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp salt
- 100 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 2 pieces
- Kalorie
- 7594 kJ / 1812 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 367 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 3368.1 mg
Alternatywne przepisy
Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot
2 godz. 15 min
Focaccia
2 godz. 5 min
Obatzter (cheese spread)
10 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Duchess potatoes
1h 10min
Cheese and tomato bread
3h 5 min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 godz. 45 min
Wholemeal crumpets
1h 40 min
Hot cross bun loaf
2h 40 min
Hamburger rolls
2h 20 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Easy everyday white bread
5h 10min