
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g salted butter cut into pieces
- 240 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 150 g caster sugar
- 1 - 2 tsp sea salt to taste
- 560 g baker's flour plus extra to dust
- 800 g vegetable oil plus extra to grease
- 10 g ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 733 kcal / 3078.4 kJ
- Białko
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Węglowodany
- 69.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Sód
- 756.6 mg
Alternatywne przepisy
Custard horns
1 godz. 45 min
Caramel peach brioche
2 godz. 15 min
Chocolate hot cross buns
2 godz. 40 min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Sable choux with lime ganache
26 godz.
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1 godz. 15 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 godz. 40 min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28 godz. 15 min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 godz. 35 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Pull-apart pizza sun
1 godz. 30 min
Lamington swiss roll
25 godz. 40 min