Macarons with Pistachio Ganache

4.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
32 portions

Składniki

French Meringue
  • egg whites from large eggs, slightly less than 4 (see Tip)
    3 ½ oz
  • almond flour
    5 oz
  • confectioners sugar
    6 oz
  • granulated sugar
    3 oz
  • gel food coloring green (Wilton or Chefmaster, see Tip), to taste
    ½ tsp
Pistachio Ganache
  • unsalted pistachios, shelled, peeled
    1 oz
  • white chocolate chips
    5 oz
  • heavy whipping cream
    2 ½ oz
  • unsalted butter cut into pieces
    2 oz
  • natural almond extract
    2 drops

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 10.4 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 422 kJ / 100.9 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...