
Urządzenia i Akcesoria
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
jajka3
-
cukru100 g
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej tortowej120 g
-
proszku do pieczenia1 płaską łyżeczkę
-
likieru pomarańczowego do nasączenia biszkoptu (patrz wariant)20 g
-
wody do nasączenia biszkoptu60 g
Masa z mascarpone
-
cukru35 g
-
żółtko (patrz wskazówka)1
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
borówki, świeże do przybrania, lub inne owoce (maliny, jagody, truskawki)
-
galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej lub innej o dowolnym smaku (ok. 35 g)½ opakowania
-
gorącej wody200 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
292.1 kcal /
1222.3 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
37.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
203.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska