Tort biszkoptowy z masą z mascarpone

Tort biszkoptowy z masą z mascarpone

3.2 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 kawałków

Składniki

Biszkopt
  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 120 g mąki pszennej tortowej
  • 1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia
  • 20 g likieru pomarańczowego do nasączenia biszkoptu (patrz wariant)
  • 60 g wody do nasączenia biszkoptu
Masa z mascarpone
  • 35 g cukru
  • 1 żółtko (patrz wskazówka)
  • 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • borówki, świeże do przybrania, lub inne owoce (maliny, jagody, truskawki)
  • ½ opakowania galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej lub innej o dowolnym smaku (ok. 35 g)
  • 200 g gorącej wody

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 292.1 kcal / 1222.3 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 203.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...