Tort biszkoptowy z masą z mascarpone

Tort biszkoptowy z masą z mascarpone

3.2 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 kawałków

Składniki

Biszkopt
  • jajka
    3
  • cukru
    100 g
  • soli
    1 szczypta
  • mąki pszennej tortowej
    120 g
  • proszku do pieczenia
    1 płaską łyżeczkę
  • likieru pomarańczowego do nasączenia biszkoptu (patrz wariant)
    20 g
  • wody do nasączenia biszkoptu
    60 g
Masa z mascarpone
  • cukru
    35 g
  • żółtko (patrz wskazówka)
    1
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • borówki, świeże do przybrania, lub inne owoce (maliny, jagody, truskawki)
  • galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej lub innej o dowolnym smaku (ok. 35 g)
    ½ opakowania
  • gorącej wody
    200 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 292.1 kcal / 1222.3 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 203.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...