Urządzenia i Akcesoria
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
3 jajka
-
100 g cukru
-
1 szczypta soli
-
120 g mąki pszennej tortowej
-
1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia
-
20 g likieru pomarańczowego do nasączenia biszkoptu (patrz wariant)
-
60 g wody do nasączenia biszkoptu
Masa z mascarpone
-
35 g cukru
-
1 żółtko (patrz wskazówka)
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
borówki, świeże do przybrania, lub inne owoce (maliny, jagody, truskawki)
-
½ opakowania galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej lub innej o dowolnym smaku (ok. 35 g)
-
200 g gorącej wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
203.9 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
1222.3 kJ /
292.1 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Masa maślana
5 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 godz. 50 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.