Chleb z serem i salami

Chleb z serem i salami

4.7 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
17 kromek

Składniki

  • 50 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 50 g salami pokrojonego na kawałki
  • 40 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 350 g mąki pszennej typ 550
  • 240 g wody
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 - 1 ½ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ½ łyżeczka cukru
  • 5 g soli (opcjonalnie)
  • olej do natłuszczenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 169.4 mg
Białko 4 g
Kalorie 428.2 kJ / 102.3 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 16.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...