Rindfleischsuppe

Rindfleischsuppe

4.4 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken
    25 g
  • Porree nur der weiße Teil, in feinen Ringen (2 mm)
    150 g
  • Wasser
    500 g
  • Rindergeschnetzeltes (ca. 1 x 3 cm)
    150 - 180 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Kartoffeln, festkochend in Würfeln (2 cm)
    75 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Sahne
    40 g
  • Edelpilzkäse in Stücken (z. B. Castello Blue)
    75 g
  • Petersilie gehackt, zum Garnieren
  • Pfeffer zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 634 mg
Białko 27 g
Kalorie 2366 kJ / 565 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...