Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 300 g Hackfleisch, gemischt
- 2 EL Paniermehl
- 1 Ei
- 1 ½ TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Senf
- 1000 g Wasser
- 350 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 1 - 2 Prisen Muskat
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 2 EL Speisestärke
- 80 g Sahne (ca. 5 EL)
- 120 g Sahne
- 200 g Schmelzkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2223 kJ / 531 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Low Meat Käse-Porree-Suppe
40min
Holländische Käse-Eier
40min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Käse-Porree-Suppe
30min
Porree-Hackfleisch-Suppe
35min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1 Std.
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Scottish Eggs
1 Std.
Porree-Hackfleisch-Suppe
1 Std.
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Königsberger Eintopf
45min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1 Std.