Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 300 g Hackfleisch, gemischt
- 2 EL Paniermehl
- 1 Ei
- 1 ½ TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Senf
- 1000 g Wasser
- 350 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 1 - 2 Prisen Muskat
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 2 EL Speisestärke
- 80 g Sahne (ca. 5 EL)
- 120 g Sahne
- 200 g Schmelzkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2223 kJ / 531 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tote Oma
50 Min
Holländische Käse-Eier
40 Min
Gemüse-Kabanossi-Carbonara
1 Std. 15 Min
Grünkohl mit Eiern und Senfsauce
1 Std.
Porree-Hackfleisch-Suppe
35min
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1h 30min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 Min
Käse-Porree-Suppe
30 Min
Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen
50 Min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 Min
Béchamelkartoffeln
50 Min
Birnen-Kartoffelstampf mit Kräuter-Frikadellen
40 Min