Porree-Hackfleisch-Suppe
TM6

Porree-Hackfleisch-Suppe

3.7 (167 ocen)

Składniki

  • 250 g Champignons, braun oder weiß, in Scheiben
  • 530 g Wasser
  • 30 g Olivenöl
  • 400 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
  • 120 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 20 g Olivenöl
  • 250 g Porree, in Ringen (5 mm)
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 - 1 ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 200 g Kräuterschmelzkäse, in Stücken
    lub 200 g Schmelzkäse, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2047 kJ / 489 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
39 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy