Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
- 10 g Butter
- 180 g Kartoffeln, in Stücken
- 450 g Wasser
- ½ TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 80 g Porree, längs halbiert, in dünnen Ringen
- 140 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- 35 g geräucherter Schinken, in Scheiben, in Streifen (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1052 kJ / 251 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1092 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotkohlcremesuppe
40min
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Sauerkraut-Hähnchen-Auflauf
1 Std.
Brokkoli-Auflauf mit körnigem Frischkäse
40min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min
Paprika mit Omelette-Käse-Füllung
1 Std.
Wirsing-Käse-Suppe
45min
Kartoffelpizza
1 Std. 10 Min
Ungarische Pilzsuppe
30min
Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs
35min