Urządzenia i Akcesoria
Quiche lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
16 parts
Składniki
-
100 g de gruyère (opcjonalnie) , coupé en morceaux
La pâte
-
150 g de beurre , coupé en morceaux et un peu pour les moules
-
300 g de farine de blé , pour fariner
-
1 c. à café de sel
-
100 g d'eau
La garniture
-
400 g de lardons
-
8 œufs
-
100 g de lait
-
200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
-
½ c. à café de sel
-
4 pincées de poivre moulu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 part
Kalorie
1264.5 kJ /
302.2 kcal
Białko
8.7 g
Węglowodany
15.5 g
Tłuszcz
22.7 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
0.5 g
Sód
428.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Basiques - Quiches et tartes
12 Przepisów
Francja
Francja
Best-of Octobre
13 Przepisów
Francja
Francja
Cakes et tartes salés
10 Przepisów
Francja
Francja
Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Omelette aux pommes de terre
30 min
Tomates farcies
50 min
Quiche auvergnate
1 godz. 20 min
Courgettes farcies
45 min
Gratin de pâtes
25 min
Flammekueche
1 godz. 25 min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 godz. 20 min
Tarte au thon et à la tomate
30 min
Quiche sans pâte
45 min
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Hachis parmentier
50 min
Quiche au poireau
55 min