Eggplant and ricotta involtini

Eggplant and ricotta involtini

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 portions

Składniki

  • eggplants trimmed, cut lengthways into slices
    1 - 2
  • sea salt plus extra to season
    1 ¼ tsp
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    30 g
  • mozzarella cut into pieces
    75 g
  • garlic clove
    1
  • fresh basil leaves only, plus extra to garnish
    2 sprigs
  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • extra virgin olive oil to drizzle
    3 tbsp
  • smooth ricotta cheese
    250 g
  • egg
    1
  • ground black pepper to season
  • tomato passata
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1849.7 mg
Białko 33 g
Kalorie 3023.3 kJ / 722.6 kcal
Tłuszcz 48.5 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 45.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie