Albóndigas en salsa de almendras

Albóndigas en salsa de almendras

4.6 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 raciones

Składniki

  • 300 g de carne picada mixta
  • 1 ½ cucharadas de pan rallado con ajo y perejil
  • 1 huevo
  • ½ cucharadita de sal
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 25 g de almendras crudas sin piel
  • 25 g de aceite de oliva
  • 25 g de vino blanco
  • 510 g de agua
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 1 hoja de laurel seca
  • 1 - 2 de clavos enteros
  • 25 g de pan frito

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 809.4 mg
Białko 35.5 g
Kalorie 3040.6 kJ / 726.7 kcal
Tłuszcz 55.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 34.2 g
Węglowodany 23.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...