Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de agua
- 500 g de pan del día anterior en trozos de 4-5 cm
- 100 g de aceite de oliva
- 8 dientes de ajo, chafados con piel
- 120 g de dados de beicon
- 100 g de pimientos de Padrón
- 200 g de chorizo en rodajas de 5 mm
- 1 cucharada de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 727.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Magras con tomate
40min
Salmorejo
10 min
Salmorejo para dos
45min
Alioli
10 min
Croquetas de cocido madrileño
9h 15min
Albóndigas en salsa de almendras
50min
Torrijas al vapor
1h 20min
Migas con chorizo y uvas (HESTAN CUE)
40min
Salsa a la pimienta
20min
Gachas manchegas con panceta y chorizo
30min
Salsa brava
10 min