Urządzenia i Akcesoria
Butter Chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 portions
Składniki
-
chicken breasts skinless, diced (2-3 cm)250 g
-
tikka paste (see tip)50 g
-
ghee20 g
-
onions quartered75 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
fresh coriander cut in pieces5 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
fresh green chilli halved, deseeded if desired1
-
fine sea salt½ tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
water50 g
-
tomato purée35 g
-
single cream250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
807 mg
Białko
33.2 g
Kalorie
2653.3 kJ /
634.2 kcal
Tłuszcz
47.9 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
22.1 g
Węglowodany
19.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
A Taste of India
72 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Cookidoo® Served 2021
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Cookidoo® SERVED 2024
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Your Cookidoo® 2025: Kitchen Maestro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your First Month Mixing
55 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Coronation Chicken Sandwich Filling
45 min
Chicken Garam Masala
50 min
Chicken Korma
40 min
Tikka Paste
1 godz.
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Tikka Flatbreads
45 min
Prawn Bhuna
30 min
Chicken Tikka
4 godz. 10 min
Chicken Katsu Curry with Rice
1 godz. 40 min
Chilli Con Carne
35 min
Beef Madras
1 godz. 30 min