Sugo alla puttanesca

Sugo alla puttanesca

3.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
9 porzioni

Składniki

  • 50 g di capperi sotto sale dissalati
  • 1 ½ di peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 30 olive nere a rondelle
  • 1200 g di polpa di pomodoro a pezzi
    1200 g di passata di pomodoro, a pezzi
  • 1 ½ - 2 cucchiaini di sale a piacere
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 2 g
Kalorie 322 kJ / 772 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...