One pot di pasta con prosciutto

One pot di pasta con prosciutto

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • ½ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 80 g di prosciutto cotto a fette, a pezzi (5 cm)
  • 70 g di formaggio fresco spalmabile al naturale
  • 125 g di mezza panna
  • 300 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di pasta secca tipo maccheroni (tempo di cottura 4-5 min.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32 g
Kalorie 3058 kJ / 728 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...