Ramen Noodle Soup

4.0 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
3 portions

Składniki

  • water
    14 oz
  • large eggs organic, pasture-raised
    3
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger peeled and sliced
    ½ in.
  • red onions in pieces
    2 ½ oz
  • avocado oil
    1 tbsp
  • fresh shiitake mushrooms sliced
    2 ½ oz
  • beef broth low sodium
    40 oz
  • white miso paste
    1 oz
  • toasted sesame oil
    ¾ tsp
  • tamari sauce low sodium
    1 tbsp
  • sambal oelek
    ¾ tsp
    ¾ tsp Sriracha
  • shirataki noodles e.g. Pasta Zero by Nasoya, drained (see Tip)
    10 oz
  • mixed fresh herbs to serve
  • fresh chilies sliced to serve
  • salt to taste
  • freshly ground black pepper to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1562.1 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 1050.6 kJ / 251.1 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...