Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onions, quartered
- 3 oz carrots, in pieces (2 in.)
- 3 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 4 oz dried beans, small, e.g. lima, pinto, chickpeas, red beans or mixed, soaked in water overnight
- 2 oz pearl barley, rinsed
- 20 oz beef meat (stew cut)
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp paprika
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 32 oz beef broth
- 12 oz baby red potatoes, halved
- 6 large eggs, rinsed
- 2 sprigs fresh thyme, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1027 mg
Alternatywne przepisy
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Southwestern Shepherd's Pie
2h 5min
Chicken Stroganoff Soup
55 min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1h
Tarragon Chicken Pasta
45 Min
Crawfish Omelet with Holy Trinity Tomatoes
40min
Beef Tenderloin with Parmesan Horseradish Sauce
55 min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Korean Beef Bowl
1h
Mediterranean Chicken
35min
Italian Wedding Soup
1h 15min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min