Salpicón de res

Salpicón de res

4.1 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones

Składniki

  • 200 g de lechuga romana en trozo
  • 1530 g de agua
  • 35 g de vinagre de vino blanco
  • 20 g de aceite de oliva extra virgen
  • ⅔ cdita de sal fina o al gusto
  • ⅓ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • 330 g de falda de res en trozos de 4 cm
  • 40 g de cebolla blanca en trozos
  • ⅔ diente de ajo pelado
  • 1 ⅓ jitomates saladet sin semillas y cortados en tiras
  • 25 g de cebolla morada cortada en rebanadas finas
  • de aguacate
  • tostadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 475.4 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 718 kJ / 171.6 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...