Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de queso cotija
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla
- 600 g de jitomate, cortado en cuartos
- 225 g de tomate verde, cortado en cuartos
- 15 g de cilantro, y un poco más para decorar
- 2 chiles serranos, chicos y sin rabo
- 25 g de aceite
- 2 cditas de sal fina
- 800 g de totopos, de maíz fritos o tostados
- 200 g de crema ácida
- 2 aguacates
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3127.2 kJ / 747.4 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 1140.6 mg
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30min
Salpicón de res
1 godz.
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Salsa verde cocida
30min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Enchiladas suizas
1 godz.
Salsa martajada
50min
Rajas con queso
25min
Chilaquiles divorciados
1 godz.
Sopa de tortilla
40min
Salsa roja de molcajete
10 min