Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla, en gajos o julianas (1 cm)
- 30 g de aceite
- 500 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
-
2
cubos de caldo de pollo, o al gusto
lub 1 - 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto - 30 g de chile chipotle adobado, o al gusto
- 2 hojas de laurel, secas
- 18 tostadas, para servir
- 250 g crema ácida, para servir
- 200 g de queso panela, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4848.3 kJ / 1158.8 kcal
- Białko
- 68.8 g
- Węglowodany
- 121.8 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1802.2 mg
Alternatywne przepisy
Entomatadas de pollo
40 Min
Pollo con mole TM6
1hod.
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Adobo con carne
50 Min
Salsa roja de molcajete
10 dk
Salpicón de res
1hod.
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa verde cocida
30min
Enchiladas suizas
1hod.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Chilaquiles divorciados
1hod.
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min