Salpicón de res

Salpicón de res

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
3 porciones

Składniki

  • 150 g de lechuga romana en trozo
  • 1150 g de agua
  • 25 g de vinagre de vino blanco
  • 15 g de aceite de oliva extra virgen
  • ½ cdita de sal fina o al gusto
  • ½ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • 250 g de falda de res en trozos de 4 cm
  • 30 g de cebolla blanca en trozos
  • ½ diente de ajo pelado
  • 1 jitomate saladet sin semillas y cortados en tiras
  • 20 g de cebolla morada cortada en rebanadas finas
  • de aguacate
  • tostadas

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 173.4 kcal / 725.4 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 475.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...