Urządzenia i Akcesoria
Bułki maślane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
9 sztuk
Składniki
-
50 g cukru
-
½ opakowania cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
130 g mleka
-
1 żółtko
-
30 - 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej
-
1 jajko do posmarowania bułek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
18.1 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
761.6 kJ /
182 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałka
2 godz. 20 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Bułeczki mleczno-maślane
2 godz. 55 min
Brioszka
8 godz.
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Drożdżówki z serem
1 godz.