
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g mleka
-
20
g świeżych drożdży pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g) - 350 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do posypania
- 4 jajka
- 60 - 100 g cukru
- 2 łyżeczki soli
- 170 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 żółtko roztrzepane, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 199.2 kcal / 833.6 kJ
- Białko
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 315.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Chałka
2 godz. 20 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Zabajone
15 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Flan karmelowy
3 godz.
Brioszka z czekoladą
2 godz. 10 min
Placek lotaryński
45 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.