Urządzenia i Akcesoria
Brioszka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz.
16 kromek
Składniki
-
20 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g)20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
350 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do posypania
-
4 jajka
-
60 - 100 g cukru
-
2 łyżeczki soli
-
170 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 żółtko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
315.1 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
833.6 kJ /
199.2 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałka
2 godz. 20 min
Zabajone
15 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Flan karmelowy
3 godz.
Brioszka z czekoladą
2 godz. 10 min
Placek lotaryński
45 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb musli
1 godz. 45 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Ciasto cytrynowe
2 godz.