Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z rozmarynem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
1500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
420 g wody
-
120 - 130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 - 5 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane
-
oliwa z oliwek (opcjonalnie) do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
698.5 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1434.1 kJ /
342.8 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
43.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Purée ziemniaczane
50 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min